Om Björnöborg

Ungefär en mil utanför Västerås ligger ön Björnö, ett naturreservat med motionsspår, badplatser, skid- och pulkabacke och kanotuthyrning. På den södra delen av ön ligger Björnöborg. Ett stort gult hus som ägs och drivs av organisationen Unga Örnar Västerås. Till huset hör en stor tomt med stora gräsytor, grillplats, sandlåda, fotbollsplan och tillgång till brygga.

På sommaren används huset till barnkoloni som drivs av Unga Örnar på uppdrag av Västerås Stad. Unga Örnar har bedrivit koloniverksamhet under drygt 30 år och har med åren fått en stor erfarenhet och har på så sätt kunnat skapa en trygg och säker kollo-miljö. Vill du läsa mer om kollo? Klicka här!

När huset inte används för koloniverksamhet hyrs lokalerna ut till föreningar, företag, skolklasser och privatpersoner. Huset är perfekt för den lite större festen, ditt egna läger, teambuilding med mera. Vill du läsa mer om uthyrning? Klicka här!

Fakta

Sängplatser: 29 (27 barn + 2 ledare)

Rum: 2 st. stora rum med sällskapsytor. 7 st. sovrum med varierande antal bäddar. 1 ledarrum som ligger i anslutning till köket med två bäddar. Se bilder på rummen här!

Tomt: Stora gräsytor, grillplats, sandlåda, fotbollsplan och tillgång till brygga.

Närmsta badplats: Södra Björnöbadet (ca. 1 km) & Stora Björnöbadet (ca. 1 km)

Byggår: Huset uppfördes under tidigt 1900-tal av greve Lewenhaupt som sommarhus. Huset har senare byggts till och renoverats.

Köptes av Unga Örnar: För ca 25 år sedan.