Om Kollo

Vet du inte vad du ska göra i sommar? Sök till Björnöborgs sommarkollo på Björnön. Här kan du få vara med om äventyr, träffa nya kompisar och få möjligheten att uppleva/bo i en fantastisk miljö. Unga Örnar har bedrivit kolloverksamhet på Björnön sedan 1986. Vi bor tillsammans i flerbäddsrum i vårt charmiga trähus som är över 100 år gammalt. Vi tror att du kommer få en riktigt trevlig vistelse på Björnöborg som du sent ska glömma. Om du vill få minnen för livet, sök då till Björnöborgs sommarkollo!

Ett urval av våra aktiviteter är bland annat: paddla kanot, sova utomhus i tält eller vindskydd, massor med utomhuslekar, fiske och framförallt bad. Självklart finns det även möjlighet till inomhusaktiviteter som pingis, designa din egen t-shirt, airhockey och glasmålning med mera.

På Björnöborg får alla barn vara med att bestämma och det gäller både aktiviteter och allmänna förhållningssätt. Vi satsar på ett demokratitema där barnen får en budget och genom en demokratisk process bestämmer vad kolonin ska köpa in för lekmaterial eller genomföra för aktivitet.

Personalen består av sju kolloledare per period samt en föreståndare med många års erfarenhet av kolloverksamhet. Alla har förstås någon form av pedagogisk utbildning.

Björnöborg drivs av Unga Örnar och tar emot 30 barn per period, 15 killar och 15 tjejer. I sommar blir det tre perioder och varje period är 12 dagar. Barnen sover kvar under hela perioden, även under helgen.

Välkomna till Björnöborg och en fantastisk kollosommar, önskar alla kolloledare genom Benita Gustavsson, kolonichef.

Vill du söka till kollo? Det gör du här på Västerås Stads hemsida.